P20 NAPFÉNYVÉDŐ TERMÉKEK

A Dániában gyártott P20 napfényvédő készítmény lotion és spray formájában kapható. Egyedi, nagyon erősen vízálló formulája optimális napvédelmet biztosít az egész családnak.

NAPI 1 HASZNÁLAT - 10 ÓRÁN ÁT TARTÓ VÉDELEM

A P20 napfényvédő termékek kimagasló védelmet biztosítanak az UVA és UVB sugarak ellen. Fotostabil formulájának köszenhetően, megfelelő használat mellett, akár 10 órán keresztül* hatékonyan véd.
Napi egyszeri használat egész napos védelmet biztosít!
*International Sun Protection Factor (SPF) Test Method, 2006 - Kinetics, 10 hours protection, ISO 24444:2010(E)

NAGYON ERŐSEN VÍZÁLLÓ

A P20 klinikailag bizonyítottan hosszú ideig vízálló marad. Akár 80 percig is tartózkodhat a vízben, a P20 ugyanazt a folyamatos védelmet biztosítja Önnek. A P20 egyedülállóan "Nagyon Erősen Vízálló"**, ez az elérhető legmagasabb besorolás, amit egy napfényvédő termék kaphat.
** Az Evaluation Sun Product "Nagyon Erősen Vízálló" irányelvek alapján, Colipa 2005

KÖNNYŰ HASZNÁLAT

A P20 texturájának köszönhetően igazán egyszerű az alkalmazása, könnyen felkenhető, tökéletes fedést biztosít. Az átlátszó lotion és spray gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőr felületén, mint az egyéb krém alapú termékek.

NEM TARTALMAZ PARABÉNT ÉS PARFÜMÖT

A P20 napfényvédő termékek nem tartalmaznak hozzáadott illatanyagokat, színezéket, parabén- és tartósítószermentesek, így csökkentik a bőrirritáció esélyét. Megbízható védelmet biztosítanak gyermekek és felnőttek részére egyaránt.
test
Használata abszolút kényelmes, azonnal felszívódik, nem hagy nyomot a bőrön! Olvassa tovább Bezárás

Michael Hestbæk, profi vitorlázó, eddig 4 olimpián vett részt. Több mint 25 Európa- és Világbajnoki érmet nyert pályafutása során. "Az utóbbi években már csak P20 napvédőt használok, mert hosszú ideig hat, nagyon erősen vízálló, ami nagyon fontos vitorlázás közben. Használata abszolút kényelmes, azonnal felszívódik, nem hagy nyomot a bőrön!"

P20 NAPVÉDELEM

Az SPF 15 faktorszám közepes védelmet biztosít az UVA és UVB sugarak ellen. Európa területén javasolt legalább ezt a faktorszámú terméket használni. Dél-Európában, ahol a napsugárzás erősebb, általában csak akkor elég az SPF 15-ös termék, amennyiben nem érzékeny a bőre és bőrtípus szerint a 4-6. csoportba tartozik. Tudjon meg többet arról, hogy Önnek milyen a bőrtípusa és milyen faktorszámú terméket válasszon.

VÁSÁRLÁS

Az SPF 20 faktorszám közepes védelmet biztosít az UVA és UVB sugarak ellen. A 20-as faktorszámú termék azok számára javasolt, akiknek világos vagy világosbarna tónusú a bőrszíne és bőrtípus szerint a 3-4. csoportba tartozik. Tudjon meg többet arról, hogy Önnek milyen a bőrtípusa és milyen faktorszámú terméket válasszon.

Gyermekek részére mindig magas faktorszámú terméket válasszunk: SPF 30 és SPF 50+.

VÁSÁRLÁS

Az SPF 30 faktorszám erős védelmet biztosít az UVA és UVB sugarak ellen. A 30-as faktorszámú termék azok számára javasolt, akiknek bőrtípusa miatt extra védelemre van szüksége, vagyis akik nagyon világos bőrszínnel rendelkeznek és bőrtípus szerint az 1-2. csopotba tartoznak. Tudjon meg többet arról, hogy Önnek milyen a bőrtípusa és milyen faktorszámú terméket válasszon.

Gyermekek részére mindig magas faktorszámú terméket válasszunk: SPF 30 és SPF 50+.

VÁSÁRLÁS

Az SPF 50+ faktorszám extra erős védelmet bizosít az UVA és UVB sugarak ellen. Az 50+ faktorszámú termék azok számára javasolt, akiknek nagyon világos és érzékeny a bőre, és nagyon ritkán barnul le és bőrtípus szerint az 1-2-es csoportba tartozik. Tudjon meg többet arról, hogy Önnek milyen a bőrtípusa és milyen faktorszámú terméket válasszon.

Mindazonáltal a világos bőr is barnulhat az SPF 50+ használata mellett, ám a barna árnyalat néhány nappal később jelenik csak meg. Ám az Ön bőre így maximálisan védett a napégés ellen.

Az SPF 50+ használatával a gyermekek bőre kellően védett a nap káros sugárzásával szemben.

VÁSÁRLÁS

A P20 HASZNÁLATA

Napi egyszeri használat egész napos védelmet biztosít! Napozás előtt vigye fel egyenletesen eloszlatva a bőrön, a megfelelő fedés kialakulása érdekében. Felnőttek részére megközelítőleg 30-40 ml szükséges egy használatra. A napvédő mennyiségének csökkentésével szignifikánsan csökken a hatékonysága is. Alkalmazza legalább 15 perccel azelőtt, hogy napra megy vagy úszni indul, így a vékony filmszerű védőréteg ki tud alakulni a bőr felszínén. Ha a spray-t használja, figyeljen arra, hogy közvetlenül ne kerüljön termék az arcára. Adagolja a tenyerébe, és utána vigye fel az arc bőrére, kikerülve a szemek környékét. Habár a termék erősen vízálló, alkalmazza újra, amennyiben erősen izzad, vagy ha szappanozás és tisztálkodás közben, a túlzott törülközővel történő dörzsölés után eltávolította a napvédőt. Használat előtt olvassa el a csomagoláson lévő információkat. Vagy nézze meg a következő videót.

További információk a napozási szokásokról itt.

GYIK a P20 napfényvédővel kapcsolatban

Igen, a P20 termékcsalád mindegyik tagja tartalmaz UVA és UVB szűrőt. A szűrők fotostabilak (vagyis az UV-sugárzástól védő összetevői nem bomlanak le sugárzás vagy fény hatására), így a legjobb napvédelmet biztosítják. A termékek csomagolásán ellenőrizheti, hogy a napfényvédő tartalmaz e UVA és UVB szűrőket. Keresse az alábbi ikonokat:

 

A P20 napfényvédők csomagolásán talál még egy extra UVA ikont is, amely azt jelzi, hogy milyen fokozatú UVA védelmet biztosít. (A termékeknek megfelelő arányban kell tartalmazniuk UVA- és UVB-szűrőket, és a teljes fényvédő faktor legalább 1/3 értékében biztosítaniuk kell az UVA-védelmet a kritikus 370 nm-es hullámhosszú tartományban).

A P20 napfényvédő termékek 3-5 csillaggal rendelkeznek, 5 csillag jelenti a legmagasabb fokozatot. Összefoglalva, a P20 napfényvédők megfelelnek az EU által előírt szintnek. Az EU által javasolt a minimum 3 csillagos fokozat.

Igen, a P20 napfényvédőt gyermekek is biztonságosan használhatják, még a 3 évnél fiatalabbak is. Az összetevők megfelelnek a kozmetikai előírásoknak, valamint a P20 nem tartalmaz illatanyagokat, színezéket, parabén- és tartósítószermentes. Azonban, mindenképpen tartsuk szem előtt az általános napozási szabályokat, amelyek csecsemőkre és kisgyermekekre vonatkoznak!

Igen, használhatja. A P20 összetevői megfelelnek a kozmetikai előírásoknak, valamint a P20 nem tartalmaz illatanyagokat, színezéket, parabén- és tartósítószermentes.

A P20-at nem szükséges újra alkalmazni úszás után, csak abban az esetben, ha erősen izzad vagy ha törülközővel erősen átdörzsölte a bőrfelszínt. A P20 "Nagyon Erősen Vízálló" – ez a legmagasabb minősítés, és kimagasló napfény elleni védelmet biztosít még hosszabb vízben való tartózkodás esetén is.

Igen, a P20 zuhanyozás után is hatékony marad, hacsak nem használ szappant/tusfürdőt, vagy nem dörzsölte erőteljesen át a bőrét szivaccsal, vagy törülközővel.

Igen. Csak várjon 15 percig, amíg a P20 beszívódik a bőrébe. Utána következhet a már megszokott bőrápolási/sminkelési művelet.

SPF15: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose, Ethylhexyl Methoxycinnamate. SPF20: Alcohol Denat., Octocrylene, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hexyldecanol,Aqua,PPG-15 Stearyl Ether, Homosalate, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose.

SPF20: Alcohol Denat., Octocrylene, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hexyldecanol,Aqua,PPG-15 Stearyl Ether, Homosalate, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose.

SPF30: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclopentasiloxane, Diethylexyl Butamido Triazone, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose, Ethylhexyl Methoxycinnamate.

SPF50+: Alcohol Denat., Butyloctyl Salicylate, Octocrylene, Homosalate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, PPG-15 Stearyl Ether, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylexyl Butamido Triazone, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Ethylhexyl Methoxycinnamate

Más napvédő termékekhez hasonlóan, a P20 is hagyhat foltokat/elszíneződéseket a textíliákon. Azért, hogy ez ne forduljon elő, használat után mosson kezet szappannal és ne érintkezzen szövetekkel, mint pl. ruhaneművel, törülközővel, addig, amíg a P20 teljesen meg nem szárad a bőrén.

Ha a P20 mégis foltot hagyott a ruhaneműn, ezt a legtöbb esetben könnyen eltávolíthatja a fehér vagy színes textíliákról.

Ne mossa ki a ruhát, amíg nem alkalmazta az alábbi műveletet. Ha mégis kimosta a ruhadarabot, akkor ismételje meg az alábbi tennivalókat, addig amíg a folt el nem tűnik. Minél magasabb hőmérsékleten mosta ki a ruhát, annál nehezebben tudja eltávolítani a foltot.

  1. Öntsön denaturált szeszt egy mély edénybe.
  2. Mártsa a textilt (ahol a folt van) a denaturált szeszbe.
  3. Mozgassa/öblítse a foltot legalább 1 percig.
  4. Ittassa fel a nedvességet a textilről két papírtörlő segítségével.
  5. Ne használjon fehérítőt.
  6. Ne használja újra a denaturált szeszt.
  7. Addig ismételje a műveletet, amíg szükséges.

Ha eltávolította a foltot a ruháról, mossa ki azt, a már megszokott módon. Ne használja a fent leírt módszert bőrből készült anyagokon.